Ако харесвате ароматен кебап , не е необходимо да чакате пролетта, за

...
Ако харесвате ароматен кебап , не е необходимо да чакате пролетта, за
Коментари Харесай

Трик, с който ще докарате месото във фурната досущ като на скара печено

Ако харесвате ароматен кебап , не е належащо да чакате пролетта, с цел да го приготвите. Една елементарна фурна ще бъде задоволителна. И вие ще получите същото наслаждение – ние подсигуряваме! Основното изискване за сполучливо приготвено барбекю вкъщи е добра марината и лук. Тогава месото става много пикантно и сочно . Ако желаете, можете да замените свинското с говеждо месо, резултатът ще бъде същия.

Съставките

Свинско месо 1,5 кг

лук 2 бр

Лютивка 3 ч.л.

сол 2 ч.л.

Подправка за месо 1 ч.л.

смрадлика 1 ч.л.

кориандър 1 ч.л.

Дафинов лист 2 бр

подготовка

Нарежете месото на междинни части (като за барбекю).

Добавете сол и всички подправки към месото, натрошете тънко дафиновия лист. Добавете лютивката и разбъркайте всичко усърдно. Увийте купата с месото с фолио и оставете в хладилника за една нощ, с цел да мариновате продукта допустимо най-добре.

Преди печене, нарежете лука на полукръгчета и го поставете на дъното на плика за печене. Сложете месото от горната страна, затворете торбичката, направете 3 пробива и печете 50 минути при температура 200 градуса.

Отворете пликът за печене и дръжте ястието във фурната за още 10-15 минути.

Разбира се, такова ядене се сервира най-добре в разгара на жегата. Картофите , които също могат да се пекат с нго, са чудесни като гарнитура . Тази рецепта ще спести доста от вашето време, а резултатът ще ви изненада, защото месото безусловно се топи в устата ви. Приятен вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР